Merkittävät muutokset immateriaalioikeuksien suojaamisessa

- May 06, 2019-

On todettu, että maan 4 biljoonan investoinnin tukena on voimakkaasti liikennehankkeita, mukaan lukien kaupunkiliikenne, rautatiet, asemat, valtatiet, lentokentät, satamat jne.. Erityisesti kaupunkiliikenne, valtatiet ja rautatiet sekä niiden asemaprojektit tulevat keskeisiksi sijoituskohteiksi. Maakunnan pyrkimykset vahvistaa infrastruktuurin rakentamista, kuten kuljetus, auttavat lievittämään nykyisen finanssikriisin vaikutuksia kotimaan talouteen, ylläpitämään kansantalouden tasaista kehitystä, mutta myös luovat tarvittavan perustan nopealle ja terveelle kehitykselle kotimaan talouden maailmanlaajuisen taloudellisen muodon kääntymisen jälkeen.


Marraskuun 25. päivänä liikenneministeriön suunnitteluosaston apulaisjohtaja Li Xinghua sanoi liikenneministeriön säännöllisessä lehdistötilaisuudessa, että liikenneministeriön liikenneinfrastruktuurin rakentamisen investointitaso pyrkii saavuttamaan 1 triljoonaa vuonna 2009. Sijoitussuuntaan eivät kuulu vain valtatiet, kansalliset ja maakunnalliset runkolinjat ja maaseututiet, vaan myös sellaisten lisälaitosten rakentaminen, kuten rannikkoportit, sisävesien satamat ja kuljetusliikkeet.


On arvioitu, että keskimäärin 1 biljoonan yuanin investoinnin mukaan väyläinvestointien arvo nousee 400–500 miljardiin yuaniin, ja maaseudun tiet ovat 200 miljardia yuania. Jopa sataman rakentaminen, johon kansainvälisen kaupan heikkeneminen vaikuttaa, saa 90 miljardia yuania. Vasen ja oikea syöttö. Ennen tätä, National Development and Reform Commission ilmoitti, että vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä, maan uusi valtion investointi 100 miljardia yuania, liikenneministeriö on jo lisännyt investointeja 10 miljardia yuania.


Liikenneministeriön edun lisäksi 4 triljoonan kannustinjärjestelmän ansiosta rautateiden ministeriö tekee myös osuutensa. Rautateiden ministeriön asianomaisten henkilöiden mukaan rautatieinvestointien laajuus vuonna 2009 on huomattavasti suurempi kuin alkuperäinen suunnitelma. On arvioitu, että vuonna 2008 rautatie vie yli 300 miljardin yuanin investoinnin ja pyrkii valmistamaan 350 miljardia yuania. Vuonna 2009 rautatieinvestoinnit ovat 600 miljardia yuania. Seuraavien kolmen vuoden aikana kansallisen rautatieohjelman investointitaso ylittää 3,5 biljoonaa yuania. Keski- ja läntisten alueiden kaltaisten heikkojen alueiden rakentamisen kiihdyttämisen lisäksi kansallisen rautatieverkon viestintäsolmujen rakentaminen on myös keskeinen tavoite.


Lentokentällä, vaikka investointisuhde 4 biljoonaa yuania ei ole suuri, kannattaa odottaa. Lisäksi paikallishallinnon innostus investoinneista paikallisille lentoasemille on poikkeuksellisen korkea. Li Jiaxiang, Kiinan siviili-ilmailuviraston johtaja, sanoi, että investoinnit lentoasemarakentamiseen vuonna 2009 ovat jopa 200 miljardia yuania, ja investointi, joka voidaan vetää, on noin 500 miljardia yuania.


Maan suurilla investoinneilla kuljetusteollisuuden rakentamiseen on väistämättä suuri vetovoima siihen liittyville tuotemarkkinoille. Perinteisen teräs- ja sementtiteollisuuden lisäksi LED-laajakuvatuotteet, erityisesti korkea vakaus, korkea energiatehokkuus, pystyvät vastaamaan erilaisiin sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettuihin tarpeisiin ja erilaisiin hakemuslomakkeisiin tulee myös "neljän miljardin" suunnitelma. Merkittävä hyöty teollisuudelle. Yhdessä kansallisen sähköisen informaatioteollisuuden elvytyssuunnitelman tukemiseen LED-valaistuksen näytön ja peruslaitteiden teollisuudelle tämä finanssikriisi voidaan kuvata "vain mahdollisuuksiksi, ei vaaraksi" LED-yrityksille.


LED-näytön suurten näyttötuotteiden tuotteet ovat hyvin monipuolisia joukkoliikenteen käytössä.


LED on yksi älykkäiden kuljetusjärjestelmien näyttökeinoista. Älykäs siirtojärjestelmä (ITS) viittaa älykkään tietojärjestelmään, joka tarjoaa integroituja liikennetietopalveluja yleisölle tai yleisölle. Älykäs tietoliikennepalvelujärjestelmä sisältää yleensä tietolähteen, tietojenkäsittely- ja informaation vapautusnäytön jne., Ja vapautusnäyttö hyödyntää pääasiassa erilaisia multimediaesimerkkejä. Koska LED-näytöllä on rajattoman käyttöiän, kirkkauden, selkeyden ja koon ominaisuudet, siitä on tullut voimakas avustaja kaupunkiliikenteen ruoppaukseen. Esimerkiksi kaupungin risteyksessä oleva LED-näyttö voi näyttää tietyn tien osion tiedot reaaliajassa ja ohjata kuljettajaa välittömästi ja kätevästi määränpäähän.


LED-näyttöä voidaan käyttää myös liikenteenohjausjärjestelmien kuljetusajoneuvoina. Yleiset liikenteen aiheuttamat LED-näyttömoodit sisältävät liikenteen aiheuttaman LED-näytön (muuttuvan informaatiotaulun), liikenteen aiheuttaman reittinäytön, pysäköintimerkit ja muuttuvat merkit. Näiden tuotteiden, kuten valtatietä vaihtelevien tietokorttien ja vaihtelevan nopeusrajoituksen merkkien markkina-kapasiteetti on yli 500 miljoonaa yuania vuodessa. Ulkoisten sovellusten lisäksi LED-taso voi olla myös erinomainen näyttö sisätiloissa, kuten lentoasemien dynaamisissa tiedotusjärjestelmissä ja rautatieliikenteen ohjaustietojen näyttöjärjestelmissä.


Kuljetuskentän LED-näyttöjen suuri määrä sovelluksia on erottamaton omien ominaisuuksiensa mukaan. Ensinnäkin LED-näytön koko on satunnainen, ja tavalliset perhe-TV: t, vain nämä koot voidaan valita eri tavalla. LED-näyttö voidaan tehdä äärettömän suureksi, ja se voidaan tehdä vain muutama sata neliö senttimetriä. Tämä muunneltavissa oleva koko voi sovittaa useiden eri sovellusten tilaa ja vaatimuksia.


Lisäksi LED-näytöt voidaan sovittaa laajalti sisä- ja ulkokäyttöön. Kuljetusteollisuus on tyypillinen sisä- ja ulkoiluteollisuus, jossa on suuri määrä näytön sovelluksia. LED-näyttö voi sopeutua erilaisiin näyttöympäristöihin sisätiloissa ja ulkona eri pakkausten mukaan. Ulkoseinällä on ainutlaatuisia etuja tuulenpitävästä hiekasta, sademetsän auringon altistumisesta, erittäin alhaisesta heijastuksesta, suuresta kirkkaudesta ja suuresta katselukulmasta. Tule liikenteen ulkoisen näytön päävoimaksi. Sisäisessä näytössä LED-näytöllä on myös korkea kirkkaus, suuri katselukulma ja erittäin ohut runko, joka on erittäin suosittu lentoasemien ja asemien käyttäjien keskuudessa.


Elämä ja ylläpito ovat myös yksi LED-näyttöjen suurimmista eduista. Huono kohta ei vaikuta koko työhön. Korjausten on vain korvattava vastaavat pisteet tai moduulit, ja koko näyttö on lähes muuttumaton. Siinä on korkea käyttöpinta ja sopeutumiskyky pölyyn, ja se voi toimia itsenäisesti ilman pitkän aikavälin suurta kuormitusta. Samaan aikaan sillä on merkittäviä energiansäästöedellytyksiä, ja se soveltuu energiansäästön ja ympäristönsuojelun poliittiseen suuntaukseen julkisissa tiloissa.


LED-näytön erilaiset sovellusmenetelmät ja omat tekniset ominaisuudet määräävät, että sillä on erittäin hyvä markkinanäkymä maan infrastruktuurin rakentamisen voimakkaan kehittämisen yhteydessä. Tällä hetkellä kotimainen LED-teollisuus on vielä lapsenkengissään, ei vain auringonnousu-teollisuudessa, vaan myös teollisuudessa, jossa markkinat ovat tarjontaa suuremmat. LED-näyttöteollisuus on myös hyvä investointihanke monille yksityisille yrityksille ja kehittyville yrittäjille.