LED-näyttö VS DLP-liitosnäyttö

- Apr 13, 2020-

Televisio-ohjelmat muuttuvat entistä värikkäämmiksi, vuorovaikutteisemmiksi, ja myös visuaalinen vaikutus katsojiin kasvaa. Niistä ohjelman taustalla on tärkeä rooli. Viime vuosina LED-näyttöruuduista ja DLP-liitosnäytöistä on vähitellen tullut ohjelman taustan valtavirta. Tämän artikkelin tarkoituksena on tehdä analyysi ja keskustelu näiden kahden näytön teknisistä ominaisuuksista, käyttövaikutuksista, eduista ja haitoista sekä varotoimista.


1. LED-näyttö


LED on lyhenne LightEmittingDiode, joka tarkoittaa kiinaksi valoa säteilevää diodia. Se on puolijohdepuolijohde, joka muuntaa sähköenergian suoraan valoenergiaksi. LED-näyttö on edistyksellinen digitaalinen informaatiotuote. Se integroi onnistuneesti tietotekniikan, verkkokommunikaatiotekniikan, kuvankäsittelytekniikan, sulautetun ohjaustekniikan jne. Joustavalla näyttöalueella ja resoluutiolla (modulaarinen voidaan asentaa mielivaltaisesti), korkea kirkkaus, pieni virrankulutus, pitkä käyttöikä, matala lämpö, ​​ympäristönsuojelu ja muut edut, äänen, valon, sähkön, grafiikan, tekstin kattava käyttö on kattava ja täydellinen päätelaite tietojen näyttämiseen.


LED-näyttöruutuja käytetään yhä enemmän laajamittaisissa tapahtumissa, joita lähetetään televisiostudioissa ja televisioissa. Lava-taustana se tarjoaa erilaisia ​​kirkkaita ja häikäiseviä taustakuvia ja vuorovaikutteisempia toimintoja, mikä tekee taustakuvista myös dynaamisia ja staattisia. Jotta esityksestä ja taustasta saataisiin yksi, ihmiset saavat sinut tuntemaan syvällisyytensä. Se tuo tanssijoille enemmän tilaa mielikuvitukselle, suunnittelee nykyaikaisen ja visuaalisesti silmiinpistävän vaiheen, sekoittaa täydellisesti kohtauksen ja ohjelman ilmapiirin ja saavuttaa toimintoja ja tehosteita, joita on vaikea saavuttaa muiden lavateoksen laitteiden kanssa.


Yleisön 0010010 # 39 katselutehosteet ja tunteet LED-näytöllä ovat erittäin intuitiivisia. Niin kauan kuin näytön koko, pikseliväli ja katseluetäisyys ovat sopivat, tällä suoran näkymän näyttöruudulla voidaan saada erinomaisia ​​tuloksia. Television edessä olevien katsojien lukumäärä on kuitenkin paljon suurempi kuin paikallisten katsojien määrä. Siksi TV-teknikkojen tutkimuksen ja keskustelun painopiste on television katselun edessä olevissa katsojissa. Monet asemat käyttävät LED-näyttöruutuja, mutta TV-näyttöjen vaikutus vaihtelee suuresti.Jotkut kuvat ovat kirkkaita, selkeitä ja vakaita alusta loppuun; jotkut ovat pieniä ja epäselviä etäisyydeltä katsottuna tai ovat joidenkin toimintojen kohokohtia lähellä ollessa. Epätavallinen reunahäiriö esiintyy usein joidenkin hahmojen lähikuvissa, mikä häiritsee yleisöä 0010010 # {{1 }}; näky.


Kiinnitä huomiota seuraaviin näkökohtiin LED-näytön valinnassa ja käytössä:


1. Pistevälin tulisi olla mahdollisimman pieni


Pisteväli on etäisyys LED-näytön vierekkäisten pikselien keskipisteiden välillä. Mitä pienempi pisteväli, sitä enemmän pikseliä yksikköä kohti, sitä korkeampi resoluutio on, sitä lähempänä ampumaetäisyyttä tietysti on, sitä kalliimpi hinta. Tällä hetkellä kotimaisissa televisiostudioissa käytettyjen LED-näyttöjen pisteväli on enimmäkseen 6-8 mm. Erinomaisten tulosten saavuttamiseksi meidän on tutkittava huolellisesti signaalilähteen ja pisteen äänenkorkeuden välinen suhde ja pyrittävä saavuttaa johdonmukainen resoluutio. Saat parhaan tuloksen saavuttamalla näytön pisteestä toiseen.


2. Suurempi täyttökerroin


LED-näyttöruudun täyttökerrointa (FillFactor) kutsutaan myös kirkkaan pinta-alan suhteeksi, toisin sanoen kunkin pikselin valoa emittoivan alueen suhteen pikselin käyttämään fyysiseen pinta-alaan. LED-näyttö koostuu erillisistä pikseleistä, ja pikselien välissä on ilmeisiä ei-valoisia mustia alueita. Läheltä katsottuna kuva on epäjohdonmukainen ja epätäydellinen, ja epätasainen kirkkaus tuottaa rakeisen tunteen.Jos valonlähde on rajoitettu pieneen pikselin pinta-alaan, seurauksena yhden pikselin kirkkaus on useita kertoja tai jopa yli kymmenen kertaa koko näytön kirkkaus, aiheuttaa vakavamman häikäisevän tunteen. Litteänäyttöteollisuuden tunnustamassa TCO '99 -standardissa säädetään, että täyttökerroin ei saa olla pienempi kuin 50%. Tällä hetkellä monien markkinoilla olevien LED-näyttöjen täyttökerroin ei ole saavuttanut tätä indeksiä. TV: n 0010010 # 39; alipäästösuodattimen raja-arvo vaikuttaa myös suoraan asianmukaiseen kuvausetäisyyteen LED-näytöissä, joilla on erilaiset täyttökertoimet.


LED-näyttöruuduilla, joilla on sama pisteväli, mitä pienempi on täyttökerroin, sitä enemmän vaimennuskerroin on. Vaimennus on enemmän, joten ampumaetäisyyttä on lisättävä. Jos järjestelmän alipäästösuodattimen päästökaista on 4 MHz ja korkean taajuuden vaimennusominaisuus on 12 db / oktaavi, niin ampumaetäisyys täyttökertoimella 25% vaimennetaan 1. 15 db enemmän kuin täyttökerroin 50%, ja ampumaetäisyyttä on kasvatettava noin 1 0%. Täyttökertoimen nousu tekee näytön 0010010 # 39 katselukulmasta laajemman ja värien sekoitusvaikutuksen ihanteellisemmaksi. Se voittaa pikselien häikäisevän ongelman ja luo myös olosuhteet koko näytön kirkkauden lisäämiseksi oikein parempien tulosten saamiseksi. Jiangsun koulutusasema valitsi LED-näytön, jonka täyttökerroin oli 60%. Siinä on kohtalainen ja pehmeä kirkkaus, tasaiset ja kirkkaat värit sekä selkeä ja herkkä ilme, mikä varmistaa näytön korkean laadun.


3. Värilämpötilaa voidaan säätää


Värilämpötila (ColorTemperature) on lämpötila, joka määritetään vertaamalla emitterin emissiospektrin muotoa parhaiten sopivan mustan kappaleen emissiospektrin muotoon. Kun LED-näyttöruutua käytetään taustana studiossa, sen värilämpötilan tulisi olla yhdenmukainen studiossa olevien valojen värilämpötilan kanssa, jotta värien toisto olisi tarkka kuvauksessa. Ohjelman tarpeiden mukaan studion valaistuksessa käytetään toisinaan 3200 K matalan värilämpötilavalaisimia ja joskus 5600 K korkeavärisiä lämpötilavalaisimia. LED-näyttö on säädettävä vastaavaan värilämpötilaan tyydyttävien kuvaustulosten saamiseksi.


4. Ammusetäisyyden tulisi olla sopiva


Kuten edellä mainittiin pisteen sävelkorkeudesta ja täyttökertoimesta, sopiva kuvausetäisyys on erilainen LED-näytöille, joilla on erilainen pistekorotus ja erilaiset täyttökertoimet. Valokuvattavan henkilön ja näytön välinen etäisyys sopii paremmin 4-10 metriin, jotta ihmisiä kuvaamalla saadaan parempi taustakuva. Jos henkilö on liian lähellä näyttöä, lähikuvia otettaessa tausta näyttää rakeiselta, ja se on myös taipuvainen kuristamaan.


5. Varmista hyvä ympäristö


Tuotteen käyttöiän aikana vioittumisaste on alhainen vain sopivissa työoloissa. Integroituna elektronisena tuotteena LED-näyttö koostuu pääosin elektronisista komponenteista varustetusta ohjauskortista, kytkentävirtalähteestä, valoa säteilevästä laitteesta jne., Ja kaikkien näiden komponenttien käyttöikä ja vakaus liittyvät läheisesti käyttölämpötilaan. . Jos todellinen käyttölämpötila ylittää tuotteen määritellyn käyttöalueen, sen käyttöikä ei vain lyhene, vaan myös tuote itse vaurioituu vakavasti. Lisäksi pölyvaaraa ei voida sivuuttaa. Työskentely suhteellisen pölyisessä ympäristössä, koska piirilevy adsorboi pölyä, ja pölyn laskeuma vaikuttaa elektronisten komponenttien lämmönhöyrytykseen, aiheuttaa komponenttien lämpötilan nousun, jolloin lämpöstabiilisuus laskee tai jopa vuotoja tapahtuu. Vakavissa tapauksissa se aiheuttaa uupumista. Pöly imee myös kosteutta, mikä syövyttää elektronisia piirejä aiheuttaen oikosulkuongelmia, joita on vaikea vianmääritys. Kiinnitä huomiota studion pitämiseen puhtaana. Studion muutos tuottaa paljon pölyä, ja LED-näyttö on suojattava etukäteen.


LED-näyttöruudun käyttö rikastuttaa huomattavasti ohjelman taustan näyttömuotoa. LED-näyttö sopii laaja-alaisiin monenlaisiin näytöksiin suurissa kohtauksissa ja suurissa studioissa.


2. DLP-liitosnäyttö


DLP on lyhenne sanoista DigitalLightProcessing, joka tarkoittaa kiinan kielellä digitaalista valonkäsittelyä. Tämän tekniikan avulla prosessoidaan ensin kuvasignaali ja heitetään sitten valo. DLP: n teknisestä periaatteesta seuraa, että sillä on vähiten signaalikohinat, tarkka harmaasävy, korkea heijastavuus, saumaton kuvanäyttö, korkea luotettavuus ja niin edelleen. DLP-liitosnäyttö muodostetaan silmukoimalla useita takaprojektionäyttöyksiköitä. Sen pääominaisuus on pieni ompele, joka voidaan säätää alle 0: n. 5 mm: iin. Kaikki kutsuvat sitä 0010010 quot; saumattomaksi 0010010 quot; liitos, joka on myös kaksi muuta suurta teknistä nestekidenäyttöä. Ja PDP ei pääse. Etujensa takia televisioasemat ovat viime vuosina käyttäneet DLP-liitosnäyttöä studion taustana. CNN, BBC, SKY, CCTV ja muut tunnetut suuret TV-asemat ovat saavuttaneet erittäin hyviä ohjelmatuloksia käytön jälkeen.


DLP-liitosnäytöillä on myös haittoja. Koska DLP-liitoksen valonlähde on hehkulampusta, sillä on suuri virrankulutus ja suuri lämmönhöyry, ja kirkkaus vähenee käytön jälkeen. Käyttäjän on vaihdettava lamppu jatkuvasti alkuperäisen näytön tehon säilyttämiseksi. Teknologian kehityksen myötä LED-valonlähteiden lisäämisen ansiosta nykyinen DLP-liitosnäyttö on ratkaissut sarjan ongelmia, kuten usein lamppujen vaihto, suuri virrankulutus ja suuri lämmönpoisto. Kun LED-valonlähde on otettu käyttöön, DLP-liitosnäytöllä ei ole vain suuri läpimurto käyttöikään ja virrankulutukseen, vaan siinä on myös vallankumouksellinen värinmuutos, joten DLP-liitosnäyttö säilyttää edelleen markkinoidensa edun.


Tyydyttävien TV-tehosteiden saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä huomiota seuraaviin näkökohtiin DLP-liitosnäyttöjen valinnassa ja käytössä:


1. Pistovälin tulisi olla mahdollisimman pieni


Televisiossa haluamamme taustanäytön vaikutus on saumaton, mikä edellyttää, että ompeleväli on riittävän pieni, jotta rakoa ei voida nähdä linssistä. Titaaniseosneulan ompeletekniikan käyttö voi tällä hetkellä vähentää liitosraon alle 0. 2 mm: iin, ja samalla liitoslevyn muotoilu voi varmistaa, että seula ei muodonmuutos lämpö laajennus ja supistuminen tarjoavat korkealaatuisen kuvan geometrian ja terävyyden koko näytölle.


2. Korkea yhdenmukaisuus


DLP-liitosnäyttö koostuu useista näyttöruuduista, mikä aiheuttaa myös yksilöllisiä eroja kussakin näytössä, ja toivomme, että ne näyttävät suurelta näytöltä, jolla on vastaavat värit ja kirkkaus, jota on parannettava teknisin keinoin. Yhdenmukaisuutta. Tällä hetkellä tämä tekniikka on suhteellisen kypsä, ja edistyneet valmistajat ovat kyenneet toimimaan hiljaisessa taustatilassa ilman operaattorin osallistumista. Se integroi patentoidun kirkkaus- ja värianturin näytön seinämän värin ja kirkkauden mittaamiseksi jatkuvasti sekä projektiomoduulien välillä. Kommunikaatio, vastaa automaattisesti kaikkia valkoisen, mustan ja harmaan tason kirkkautta ja kaikkia näyttömoduulien värejä näiden kahden välillä ja pidä koko näytön harmaa taso samalla tasolla, jolloin saavutat pitkän aikavälin kuvien yhdenmukaisuuden useiden näyttöjen kanssa.