LED-siruteollisuuden kriisi lähestyy

- May 01, 2020-

Tiivistelmä: Tutkimustiedot osoittavat, että Kiinan GG: n {39 LED-sirujen kokonaismäärä on noin 23. 8 miljardia yuania 2019, ja sen odotetaan olevan { {4}} miljardia yuania 2020. LED-teollisuusketju menee hitaaseen kasvukauteen seuraavien vuosien aikana.

(Artikkelin uusintapainos: Gaogong LED / Zheng Qijia)


Menneisyys 2019 on ollut erityisen" surullinen" LED-teollisuudelle, erityisesti LED-sirukenttään. Matala- ja huonomman tuotantokapasiteetin ylijäämä, jatkuva hintojen lasku ja muut pilvet ovat aina varjostaneet siruvalmistajien mielen.


GGII LED Research Institute (GGII) -tutkimuksen mukaan Kiinan' LED-sirujen kokonaiskoko on noin 23. 8 miljardia yuania {{3} }, ja sen odotetaan olevan 27 miljardia yuania 2020. LED-teollisuusketju tulee lähivuosina hitaaseen kasvukauteen.


GGII uskoo, että 2019 sirujen ylikapasiteetti on vakava ja käyttöaste on liian alhainen. Jotkut yritykset menevät varastoon alentaa hintoja, ja hinnat laskevat 30-50%. Monet LED-siruyritykset puolittavat voitot tai jopa menettävät rahaa.


Myös tilinpäätöstiedot todistavat tämän. Sanan Optoelectronics, Aoyang Shunchang, Jucan Optoelectronics, Huacan Optoelectronics, Qianzhao Optoelectronics, Silan Micro ja muut siruvalmistajat, jotka ovat julkistaneet 2019 vuosikertomuksen ja 2019 suorituskykyennusteen, arvioivat, että nettotulos on eri astetta laskuun.


Kuitenkin, kun otetaan huomioon yhä enenevässä määrin ilmestyvä GG-tarjous, kriisiGG-tarjous; Hakemarkkinoista useat yritykset ovat myös tehneet vastaavia valmisteluja, päivittäneet tuoterakennettaan peräkkäin ja pyrkineet soveltamaan markkinasegmenttejä.


Johtava nettotulos laski 50%


LED-sirujohtaja Sanan Optoelectronics julkisti huhtikuussa 24 2019 vuosikertomuksensa ja 2020 ensimmäisen vuosineljänneksen raporttinsa. Sanan Optoelectronics&# 39, joihin vaikuttavat erilaiset tekijät, kuten autoteollisuuden vauraus, LED-tuotteiden hintojen lasku ja epideminen tilanne; liikevaihto ja nettotulos laskivat molemmilla raportointikausilla.


Vuonna 2019 Sanan Optoelectronics saavutti tuloja {{1}}. 46 miljardia juania, laskua edelliseen vuoteen verrattuna 10. 8% ; Äidilleen kuuluva nettotulos oli 1. 29 8 miljardia juania, laskua edelliseen vuoteen verrattuna {{1 1}}. 1 %. Vaikka myynnin määrä on kasvanut viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, liikevaihdon ja nettotuloksen lasku on lisääntynyt viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.


On syytä huomata, että tämä on ollut Sanan Optoelectronics' liikevaihdon ja nettotuloksen lasku peräkkäin kahden peräkkäisen vuoden ajan.

image

Kuvalähde: Oriental Fortune Choice -tiedot


Vuosikertomuksen tiedot osoittavat, että 2019 Sanan Optoelectronics-yhdistelmäpuolijohdetuotteissa (LED-epitaksiaalisirut jne.) Liiketulot olivat 5. 72 miljardia euroa, liikevaihdon osuus {{3 }}. 7%, bruttokateprosentti oli 12. 3% on Sanan Optoelectronicsin viimeisen vuoden liikevoiton lähde.


Sanan Optoelectronics huomautti LED-sirujen teollisuuden johtavana johtajana siitä, kun sekä liikevaihto että nettotulos laskivat sen ensimmäisestä listautumisesta 2018,". LED-valaistusmarkkinat ovat yleensä heikot erilaisista epävarmuustekijöistä johtuen. Kokonaishintalasku on suhteellisen suuri, mikä johtaa heikoihin toimintaedellytyksiin yritykselle. GG-tarjous;


Sanan Optoelectronics huomautti sekä suorituskyvyn heikkenemisestä että voitosta 2019 tuloksessa, että kilpailu LED-siruista on kovaa. Tuotteiden hinta on laskenut merkittävästi kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana, ja tuotteiden hinta on vähitellen vakiintunut viimeisellä neljänneksellä. Raportointikaudella yrityksen&# 39 kustannusten lasku oli alhaisempaa kuin tuotteiden hinnoissa, mikä johti bruttovoittomarginaalin laskuun ja operatiivisen suorituskyvyn heikkenemiseen.


Sanan Optoelectronics' Samana päivänä julkistettu 2020 : n ensimmäinen neljännesvuosikatsaus ei myöskään ollut optimistinen. Raportointikauden aikana Sanan Optoelectronicsin liikevaihto oli 1. 682 miljardia juania, laskua edelliseen vuoteen verrattuna oli 2. 74%; ja pörssiyhtiöiden osakkeenomistajille kuuluva realisoitunut nettovoitto oli 39 2 miljoonaa yuania, mikä on 36 vähemmän kuin vuotta aiemmin. 95%.


Yritykset sirumarkkinoilla


LED-siruteollisuuden monivuotinen kehitys yhdessä tekniikan kehityksen ja markkinoiden kilpailun kanssa on johtanut LED-teollisuuden kasvun hidastumiseen. Varhaisen hallituksen GG: n {39 voimakkaat tuet LED-siruyrityksille johtivat edelleen tuotantokapasiteetin ylikapasiteettiin tuotantoketjun loppupäässä, mikä johti LED-sirujen hintojen jatkuvaan laskuun.


Sanan Optoelectronics on koko LED-siruteollisuuden alueella yksi monista epätyydyttävistä LED-siruyrityksistä.


Koska LED-sirujen myyntihinta laski jyrkästi, Huacan Optoelectronics kärsi 1. 048 miljardia tappiota 2019. Vuosikertomuksen mukaan Huacan Optoelectronics' kertyneet tappiot olivat kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana suhteellisen suuret. Vuotuisen suurten varastojen arvonalentumisten lisäksi koko siruliiketoiminnalle aiheutui suuri vuotuinen tappio.


Jucan Optoelectronics -yrityksen pörssiyhtiöiden osakkeenomistajille kuuluva nettotulos 2019 oli 8. 143 miljoonaa yuania, laskua edelliseen vuoteen verrattuna 60. {{ 6}}%. Yksi syy on, että objektiivisten tekijöiden, kuten LED-siruteollisuuden kokonaiskysynnän kasvun hidastumisen vuoksi, tuotekustannusten lasku on vain hiukan suurempi kuin myyntihinnan lasku, mikä johtaa bruttovoittomarginaalin nousuun rajoitetusti .


Silan GG: n {39 tytäryhtiön Silan Mingxin LED-sirujen hinta laski 20% -30% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, ja sen nettotulos laski yli 90 % 20 19: ssä.


DHL Runda päätti lopulta sulkea paketin LED-sirutehtaan 2019. LED-sirujen väärän ajoituksen vedonlyönnin lisäksi LED-sirujen hintojen jatkuva lasku ja toimintahäviöt ovat myös tärkeitä tekijöitä. DHL Rundan johtaja ja varsinainen ohjain Wang Donglei jopa valitti, että hänen pitäisi poistua LED-siruliiketoiminnasta aikaisemmin.


LED-siruteollisuus on makro-säätökaudella 2019. Uuden kapasiteetin vapauttaminen markkinoille on johtanut sirujen kokonaistuotantokapasiteetin ylitarjontaan ja kovaan kilpailuun markkinoilla. Tämän vaikutuksesta LED-sirujen hinta laski edelleen. Tavallisten valkoisten vaaleiden sirujen, huippuluokan näyttölastujen ja muiden tuotteiden hinnat heikensivät kokonaan yritysten kannattavuutta, ja keskisuurten ja korkealaatuisten sirujen hinnat myös laskivat yleisesti.


Jotkut teollisuuden sisäpiiriläiset kuitenkin uskovat, että LED-siruteollisuuden nykytila ​​on väistämätön tulos kokonaismittakaavasta sen jälkeen, kun he ovat kokeneet korkean tason kehitystä, jonka jatkuva kasvu on yli 30%.


Vahvista sovellusmarkkinoita


LED-siruyritysten laajentumisen vaikutuksesta tuotantokapasiteetin vapautumisaste on paljon korkeampi kuin terminaalien kysyntä.


Vuosina 2018-2019 voittovaroituksia kokenut LED-siruyritykset kuitenkin kaikki mukauttivat tuoterakennetta ja tuotantokapasiteettia lisätäkseen korkeaa lisäarvoa ja korkeaa marginaalia sisältävien tuotteiden osuutta.


Huacan Optoelectronics ottaa aktiivisesti käyttöön kolmannen sukupolven puolijohteita ja säätää johtoryhmäänsä tätä tarkoitusta varten. Ymmärretään, että 2019 jälkipuoliskosta Huacan Optoelectronics optimoi yrityksen hallintorakenteen optimoimalla henkilöstöjoukon, perustamalla tuotejaostot ja muut muodot sekä mukauttamalla strategisesti tuotteiden ulkoasua keskittymällä pääliiketoimintaan LED-siruista ja käyttämällä valtaa Mini LED: n ja Micro LED: n uusiin huippuluokan markkinoihin.


Tämän vuoden ensimmäisestä neljänneksestä lähtien Huacan Optoelectronics&# 39: n osuus; huippuluokan taustavalo-LED-sirut, erittäin hyötysuhtaiset LED-sirut ja Mini-LED-sirut kasvoivat merkittävästi vuoden takaisesta, ja yrityksen&# 39 strateginen sopeuttaminen on saavuttanut alkutulokset.


Silanwei kertoi vuosikertomuksessaan nopeuttavansa huipputeknologian aloja. Samalla kun vauhditetaan mini-LED-sirujen, kirkkaan valkoisen valon sirujen jne. Kehitystä ja vakautetaan värinäyttöjen sirujen markkinaosuus, se myös nopeuttaa pääsyään keskisuurten ja korkeatasoisten LED-valaisimien sirumarkkinoille. Liiketoiminnan tuottojen odotetaan kasvavan vähitellen tulevaisuudessa. Paitsi, että yritys ilmoitti panostavansa lisää siruja IC-liiketoimintaan tulevaisuudessa.


Jucan Optoelectronics harjoittaa pääasiassa valaistus- ja taustavalosiruja. Jatkossa se ottaa aktiivisesti käyttöön myös uuden Mini LED -näytön suunnan. Lisäksi Suqian-base on saanut punaisen ja keltaisen valon epitaksiaalisten sirujen valmistuskelpoisuuden. Sinisen ja vihreän vaalean sirujen lisäksi punainen ja keltainen vaalea siru ovat tulevaisuudessa myös yksi Jucanin kehityssuunnista.


Sanan Optoelectronics on LED-siruteollisuuden suurimpana yrityksenä saavuttanut Mini LED -tuotteiden massatuotannon ja myynnin 2017: ssa ja siitä on tullut yksi maailmanlaajuisista Mini LED-sirujen toimittajista, jolla on mittakaavaetuja. Viime vuosina se on tehnyt yhteistyötä Samsung Electronicsin ja Applen kanssa. , TCL Technology ja muut asiakkaat, joilla on etuja terminaalimarkkinoilla.


Paitsi, että Sanan Optoelectronics on myös aktiivisesti ottamassa käyttöön uusia sovelluksia, kuten mikro-LED-valoja, tehokkaita LED-merkkivaloja, autojen LED-valoja ja ultravioletti- / infrapuna-LEDiä.


Sanan Optoelectronics uskoo, että pitkällä tähtäimellä kaikki LED-teollisuuden aikaisemmat muutokset ovat johtaneet loppupään tuotantokapasiteetin tyhjentämiseen ja keskisuurten ja korkeatasoisten tuotteiden osuuden lisääntymiseen teollisuudessa. Alan johtajat ovat lisänneet markkinaosuuttaan pitkäaikaisella teknisellä kertymisellä.


Wang Dong, Silan Micro LED -tuotelinjan pääjohtaja, sanoi kerran," Vain resurssien ja tekniikan eduilla ja tuotteilla on omat immateriaalioikeudet, tällaiset yritykset voivat selviytyä. GG-tarjous;


Toimialan yksimielisyys on ollut tuoterakenteen mukauttaminen ja päivittäminen, eriytetyn reitin käyttäminen ja markkinasegmenttien soveltaminen, mutta suurin osa yrityksistä on edelleen suurissa sijoitusvaiheissa. Kuinka paljon hyötyä voi tulevaisuudessa saada, pystyykö se ylläpitämään ja laajentamaan yrityksen&# 39 omaa johtavaa asemaa ja kilpailukykyä LED-kentässä, täytyy odottaa ja nähdä.