Mikä on pikseliväli? Voitko vastata?

- Nov 04, 2019-

LED-näytöt eivät ole vieraita näyttöteollisuudelle, mutta mikä on pikseliväli? Mitä se tarkoittaa? Ehkä kaikki eivät pysty vastaamaan tarkalleen. Täällä pindar-insinöörien on sanottava:


Mikä on pikseliväli?


Pikselin sävelkorkeutta, joka kuvaa pikselien (LED-kiekkojen) tiheyttä LED-näytöllä ja joka liittyy resoluutioon, kutsutaan joskus sävelkorkeudeksi, joka on etäisyys (millimetreinä) pikselin keskustasta keskustaan viereisen pikselin. Koska pikseliväli heijastaa kahden pikselin välisen tilan kokoa, pienempi pikseliväli tarkoittaa vähemmän tilaa pikselien välillä, toisin sanoen suurempaa pikselitiheyttä ja suurempaa näytön resoluutiota.


Avainkohdat:

● pikseliväli tarkoittaa pikselien tiheyttä

● pienempi pikseliväli edustaa suurempaa pikselitiheyttä ja tarkkuutta

● pikseliväli on tärkeä, koska se vaikuttaa katseluetäisyyteen

● mitä pienempi pikseliväli, sitä lähempi katseluetäisyys

● näytön katseluetäisyys heijastaa myös pikselivälin arvoa


Miksi pikseliväli on niin tärkeä?


Pikseliväli on tärkeä, koska se vaikuttaa näytön * katseluetäisyyteen. Pienempi pikseliväli antaa tasaisemmat reunat ja hienommat yksityiskohdat. Tämän avulla katsoja voi päästä lähemmäksi näyttöä ja arvostaa terävää kuvaa näkemättä yksittäisiä pikseliä. Kun määritetään katseluetäisyyttä ja pikseliväliä, peukalosääntönä on, että pienempi pikseliväli on pienempi katseluetäisyys. Sen sijaan suurempi pikseliväli lisää katseluetäisyyttä. Joten pala yksi. 2 mm: n näytöllä on parempi resoluutio ja pienempi * katseluetäisyys kuin 16 mm: n näytöllä.


Huomaa, että vaikka suurempi pikselitiheys voi parantaa visuaalista laatua, se ei tarkoita, että pienempi pikseliväli on ihanteellinen valinta joka tapauksessa. Ylimääräinen pikselitiheys on suunniteltu tarkemman kuvan saamiseksi. Suuremmissa katseluetäisyyksissä suurempi pikselitiheys menettää visuaalisen etunsa ja lisää kustannuksiaan.


Millainen pikseliväli voi vastata tarpeeni?


Pienempi pikseliväli tarjoaa yleensä korkeamman resoluution, mutta on kalliimpaa. Koska suuremman pikselitiheyden luominen vaatii enemmän LED-kiekkoja, materiaali- ja tuotantokustannukset ovat korkeammat.

Joten kysymys on, millainen pikseliväli on sopiva? Vastaus on, että kuluttajat voivat määrittää LED-näytön pikselivälin arvon määrittämällä näytön katseluetäisyyden. Ns. Katseluetäisyys viittaa kuvan uskollisuuden kriittiseen pisteeseen. Jos tarkkailija on liian lähellä, kuvanlaatu heikkenee tai näyttö näyttää pikselöitynä.


Esimerkiksi vuorovaikutteisilla kosketusjärjestelmillä varustetut näytöt vaativat pienen pikselivälin, jotta läheisten katsojien kuvat saataisiin selkeästi. Julkisesti leikkivät LED-näytöt, kuten lavalta ripustetut näytöt, voidaan tehdä suuremmalla pikselivälillä. Yksinkertaisesti sanottuna pienempi pikseliväli tarjoaa laadukkaamman kuvan, mutta jos näyttö on kauempana katsojasta, ylimääräinen sijoitus ei välttämättä ole tarpeen.


Teollisuus KÄYTÄÄ yleensä kolmea menetelmää hyväksyttävän katseluetäisyyden määrittämiseksi:


Sääntö 10: Tämä on nopea tapa laskea likimääräiset arviot visuaalisen herkkyyden etäisyydestä.


Laskentakaava on: pikseliväli × 10 = likimääräinen katseluetäisyys (jalkoina)


Visuaalisesti herkkä etäisyys: kutsutaan myös verkkokalvon etäisyydeksi, tämä on etäisyys, jonka 20/20 -näkyvyyden omaavan henkilön on pidettävä näytöltä, jotta se näkee yhtenäisen kuvan pikseleinä muodostetun kuvan sijaan.


Laskentakaava on: pikseliväli × 3438 = visuaalisen herkkyyden etäisyys (jalkoina)


Keskimääräinen mukava katseluetäisyys: tämä on useimpien ihmisten arvio mukavasta katseluetäisyydestä. Tämä on subjektiivinen arvio ja siinä otetaan huomioon muuttujat kuten silmän näkölinja, sisällön resoluutio ja sisällön tyyppi.


Vaikka nämä menetelmät ovat ohjeellisia, ei ole oikeaa vastausta katseluetäisyyden määrittämiseen. Näytön katseluetäisyys * riippuu viime kädessä siitä, onko näytön omistaja mukava.