Staattisen sähkön lähde LED-elektronisen näytön tuotannossa

- Jun 26, 2019-

LED-näytöissä on usein staattista sähköä tuotantoprosessissa, mikä aiheuttaa haittaa tuotantoprosessille. Näiden piilotettujen vaarojen välttämiseksi valmistajien olisi ymmärrettävä staattisen sähkön lähde, estettävä se tapahtumasta ja käsiteltävä sitä ajoissa. Joten missä staattinen sähkö tulee LED-näytön tuotannosta?


1. Esineet ja materiaalit


2. Lattia, työpöytä ja tuoli


3. Työvaatteet ja pakkausastiat;


4, maalatut tai vahatut pinnat, orgaaniset ja lasikuitumateriaalit.


5, sementtilattia, maalattu tai vahattu lattia, muovilaatat tai lattianahka.


6, kemiallisten kuitujen työvaatteet, johtamattomat työjalkineet, puhtaat puuvillatyövaatteet.


Muovi-, pakkauslaatikko, laatikko, pussi, tarjotin, vaahtomuovinen vuori.


Staattisen sähkön vahingoittuminen LED-elektronisen näytön tuotannossa: jos staattinen sähkö on laiminlyöty minkä tahansa linkin tuotannossa, se aiheuttaa elektronisten laitteiden vian ja jopa vahingoittaa sitä. Kun puolijohdelaitteet sijoitetaan yksin tai ladataan piiriin, staattinen sähkö voi aiheuttaa pysyviä vaurioita näille laitteille, vaikka niitä ei ole ladattu. Kuten kaikki tiedämme, LED on puolijohdetuote. Jos kahden tai useamman LED-napin välinen jännite ylittää elatusaineen rikkoutumislujuuden, elementti vahingoittuu. Ohuempi oksidikerros, sitä suurempi on LED: n ja taajuusmuuttajan IC: n herkkyys staattiselle sähkölle, kuten riittämätön juotos, juottaminen itse laatuongelmiin jne., Aiheuttaa vakavia vuotoratoja, mikä aiheuttaa tuhoisia vahinkoja.


Toinen vika aiheutuu, kun solmun lämpötila ylittää puolijohdepiin (1415 ℃) sulamispisteen. Sähköstaattinen pulssienergia voi tuottaa paikallista lämpöä, joten lampun ja IC-vian suora hajoaminen. Tämä vika esiintyy myös silloin, kun jännite on pienempi kuin väliaineen rikkoutumisjännite. Tyypillinen esimerkki on, että ledit ovat PN-liitoksista koostuvia diodeja, joissa jakajan ja emäksen välinen erittely aiheuttaa nykyisen vahvistuksen jyrkän laskun. Itse LED tai IC käyttöpiirissä ei ehkä vaurioidu välittömästi staattisen sähkön vaikutuksesta. Nämä potentiaalisesti vaurioituneet komponentit näkyvät yleensä käytön aikana, joten vaikutus LED-tuotteiden elämään on kuolemaan johtava.


LED-näytön tuotantoprosessi on hyvin tiukka ja hienovarainen prosessi, eikä kaikkia linkkejä pidä jättää huomiotta. Näytön sähköstaattinen suojaus on myös tärkeä linkki LED-näytön tuotannossa. Tällä hetkellä alan työntekijöillä ei ole syvää sähköstaattisen suojauksen ymmärrystä, eivätkä ne myöskään täytä ammatillisen LED-näytön tuotannon tarpeita. Yhä useammat ammattilaiset tarvitsevat opiskelua ja keskustelua yhdessä.