Kuljettajan IC rooli LED-näytössä

- May 04, 2020-

Tiivistelmä: Kuljettajan IC: n tehtävä värillisessä LED-näytössä on vastaanottaa sisäinen tuotantoaika PWM-protokolla tietojen näyttämiseksi (näytönohjaimen tai prosessorin tietojen vastaanottaminen lähteestä). Nykyisen lähdön kirkkaustaso päivittyy ja muut siihen liittyvät PMW-virrat voivat sytyttää LEDin. Näytönohjaimen IC, logiikan IC ja näytön oheislaitteita tukeva IC toimivat yhdessä LED-näytössä ja määrittävät sen nykyisen näyttötilan.

(Artikkeli on kopioitu: Sumacro)


Monet IC-piirit näkyvät piirilevyllä LED-näytön takana. Mitä vaikutuksia ja vaikutuksia näillä LED-näytönohjaimen IC-alueilla on? Tämä artikkeli esittelee sinulle ED-näytönohjainpiirit, energiansäästö- ja integraatiotrendit.


Kuljettajan IC: n tehtävä värillisessä LED-näytössä on vastaanottaa sisäinen tuotantoaika PWM-protokolla tietojen näyttämiseksi (näytönohjaimen tai prosessorin tietojen vastaanottaminen lähteestä).


Nykyisen lähdön kirkkaustaso päivittyy ja muut siihen liittyvät PMW-virrat voivat sytyttää LEDin. Näytönohjaimen IC, logiikan IC ja näytön oheislaitteita tukeva IC toimivat yhdessä LED-näytössä ja määrittävät sen nykyisen näyttötilan.


LED-ohjainpiirisarja: yleinen ja erityinen


Itse yleiskäyttöistä sirua ei ole suunniteltu erityisesti LEDille, mutta joillakin loogisilla siruilla on LED-näytön logiikkatoiminto.


Omistettu siru on siru, joka on erityisesti suunniteltu LED-näytön ajamiseen LED-valoa säteilevien ominaisuuksien mukaan. LED-laitteet, joilla on virran ominaispiirteet, toisin sanoen kylläisyyden johtavuuden lähtökohtana, kirkkaus muuttuu virran muuttuessa, ei säätämällä jännitettä sen läpi. Siksi yksi omistetun sirun ominaisuuksista on tarjota vakiovirta. Laadukas LED-näyttö on lähtökohtana vakiovirralla, joka varmistaa LED-aseman vakauden ja poistaa LEDin välkymisen. Jotkut erityispiirit eri teollisuudenaloille lisäävät myös joitain erikoistoimintoja, kuten virrankorjaustoiminto LED-virheen havainnoinnilla ja virranvoimakkuuden hallinta.


Kuljettajan IC-kehitys

1990 sekunnissa LED-näytöt asetettiin yksiväristen pohjalta käyttäen vakiojänniteohjaimen IC: itä. 1997 Kiinassa koettiin ensimmäisen sukupolven LED-näytölle omistettu ohjain IC 9701, jonka harmaasävy vaihteli välillä 16 - 8192, jolloin WYSIWYG-vaikutus saavutettiin. Myöhemmin LED-vakiovirta-aseman valoa säteilevistä ominaisuuksista tuli valinta värillisissä LED-näyttölaitteissa, ja 16-kanavainen 8-kanavainen asema, jolla oli suurempi integrointi, korvasi taajuusmuuttajan. Myöhemmin 1990 sekunnissa yritykset, kuten Japanin Toshiba, Yhdysvaltojen TI ja Kiinan Riyuecheng, toivat peräkkäin käyttöön 16-kanavaiset vakiovirta-LED-ohjainpiirit. 21 ensimmäisen vuosisadan alussa myös taiwanilaiset yritykset aloittivat kuljettajapiirien tuotannon ja käytön. Nyt ratkaistakseen pienen äänenkorkeuden LED-näytön piirilevyjen kytkentäongelmat Riyuecheng on käynnistänyt erittäin integroidun 32-skannauksen 48-kanavaisen vakiovirta-LED-ohjaimen sirun.


Kuljettajan IC-suorituskyky

LED-näytön suorituskykyindikaattoreista kuvan virkistystaajuus ja harmaasävy ovat yhtä tärkeimmistä indikaattoreista. Tämä vaatii suurta virran johdonmukaisuutta LED-näytönohjaimen IC-kanavien välillä, nopeaa tiedonsiirtoliittymän nopeutta ja vakiovasteen nopeutta. Aikaisemmin suhde virkistystaajuuden, harmaasävyn ja käyttöasteen välillä on muuttunut. Uhraamalla yksi näistä esineistä yksi tai kaksi indikaattorista voi toimia paremmin. Siksi käytännössä monia LED-näyttöjä on vaikea saavuttaa molemmat. Joko päivitys ei riitä, nopea kameralaite on alttiina mustille viivoille tai harmaasävy ei riitä, ja värit eivät ole yhdenmukaiset. IC-tutkimuksen ja -kehityksen ajaavan tekniikan kehityksen myötä nämä ongelmat voidaan nyt ratkaista. Täysin värillisellä LED-näytöllä, jotta käyttäjän&# 39 -silmämukavuus voidaan varmistaa pitkään, alhaisesta kirkkaudesta ja suuresta tuhkapitoisuudesta on tullut erityisen tärkeä standardi kuljettajan suorituskyvyn testaamiseksi. ICS.

Kuljettajan IC-trendit

1. Energiansäästö

Vihreä energiansäästö on LED-näyttöjen ikuinen harjoittaminen, ja sitä pidetään myös tärkeänä kriteerinä IC-suorituskyvyn syrjinnän ajamisessa. Taajuusmuuttajan IC-energiansäästö sisältää kaksi näkökohtaa, joista yksi on vähentää taivutuspisteen vakiojännitettä; toinen on käyttöjännitteen ja käyttövirran vähentäminen optimointialgoritmien ja IC-suunnittelun avulla. Riyuechengin luoma ensimmäinen tyhjäkäynnin (dynaaminen alhainen virrankulutus) energiansäästötekniikka vähentää virrankulutusta, näytön lämpötilaa alhaisempana ja mustan näytön valmiustilassa energiansäästöä, sopii erityisesti 7 * 24 tuntiin LED-näyttöjen keskeytymättömästä työstä.

2. Hyvä integraatio

LED-näyttöruutujen pikseleiden nousun nopean laskun myötä asennetut pakatut laitteet ovat kasvaneet eksponentiaalisesti, mikä lisää huomattavasti moduulien komponenttitiheyttä. Esimerkiksi pienikokoisella P 1. 9 LED, 1 5 skannaa 1 60 * 1 80, 90 moduulit vaativat 45 riviä vakiovirran ohjainpiirejä, 2 1 38. Niin monet käytettävissä olevat laitteet tekevät piirilevyjen johdotustilasta erittäin täynnä, mikä lisää piirien suunnittelun vaikeuksia. Samanaikaisesti tällainen hankala komponenttijärjestely voi helposti johtaa huonoihin juotos- ja muihin ongelmiin ja vähentää moduulin luotettavuutta. Mitä pienempi ohjainpiirit ovat, sitä suurempi on piirilevyn asettelualue. Siksi kuljettaja IC -sovellusten sovellusvaatimukset on siirrettävä erittäin integroidun teknologian etenemissuunnitelmaan. Viime vuosina Riyuecheng on omistautunut erittäin integroitujen IC-piirien tutkimukseen ja kehittämiseen, mikä on vähentänyt IC: n kokonaiskäyttöä 7 1% perinteisiin verrattuna. Se on myös vähentänyt itse IC: n pinta-alaa, vähentänyt piirilevyn jalanjälkeä ja tuonut vähemmän vaikutuksia.