LED-näyttö staattinen sähkö voi myös aiheuttaa haittaa?

- Jun 20, 2019-

Viime vuosina LED-näytöteknologia Kiinassa on yhä kypsempi, laajalti käytetty ja suosittu trendin alalla. Tällä hetkellä useimmat LED-näytönvalmistajat eivät kuitenkaan pysty täysin tuottamaan tällaisia tuotteita, mikä tuo piilotettuja vaaroja LED-näyttötuotteille ja jopa vaikuttaa koko markkinoihin. Staattinen sähkö on yksi niistä. Joten mikä on LED-näytön staattisen sähkön syy? Mitä vahinkoa staattinen sähkö tuo LED-näytön tuotantoon? Tässä artikkelissa selitetään yksityiskohtaisesti.


1. Staattisen sähkön syyt


Mikro-näkökulmasta, atomifysiikan teorian mukaan, kun materiaali on sähköisen tasapainotilan tilassa, erilaisten materiaalien kosketuksen aiheuttamien elektronien vahvistuksen ja häviön vuoksi materiaali menettää sähköisen tasapainonsa ja tuottaa sähköstaattista ilmiö.


Makro-näkökulmasta syyt ovat: objektien välinen kitka lämpöä, stimuloi elektroninsiirtoa; Kontakti ja objektien erottaminen johtaa elektroninsiirtoon; Pinnan varauksen epätasapainoinen jakautuminen johtuu sähkömagneettisesta induktiosta. Kitkan ja sähkömagneettisen induktion yhteiset vaikutukset.


Sähköstaattinen jännite syntyy erilaisten aineiden kosketuksesta ja erottamisesta. Tätä vaikutusta kutsutaan triboelektrifikaatioksi, ja tuloksena oleva jännite riippuu itse materiaalin ominaisuuksista. Koska LED-näyttö on todellisessa tuotantoprosessissa pääasiassa ihmiskeho ja siihen liittyvät komponentit, jotka ovat suorassa kosketuksessa ja epäsuorassa kosketuksessa staattisen sähkön tuottamiseen. Niinpä toimialan ominaisuuksien mukaan voidaan tehdä joitakin kohdennettuja staattisia ennaltaehkäisytoimenpiteitä.


2. Staattisen sähkön haitta LED-näytön tuotantoprosessissa


Jos antistaattista ainetta ei oteta huomioon missään tuotantoprosessissa, se aiheuttaa sähkölaitteiden vikoja tai jopa vaurioita.


Kun puolijohdelaitteet sijoitetaan yksin tai ladataan piiriin, staattinen sähkö voi aiheuttaa pysyviä vaurioita näille laitteille, vaikka niitä ei ole ladattu. Kuten kaikki tiedämme, LED on puolijohdetuote. Jos kahden tai useamman LED-napin välinen jännite ylittää elatusaineen rikkoutumislujuuden, elementti vahingoittuu. Ohuempi oksidikerros, sitä suurempi on LED: n ja taajuusmuuttajan IC: n herkkyys staattiselle sähkölle, kuten riittämätön juotos, juottaminen itse laatuongelmiin jne., Aiheuttaa vakavan vuotoradan, mikä aiheuttaa tuhoisia vahinkoja.


Toinen vika aiheutuu, kun solmun lämpötila ylittää puolijohdepiin (1415 ℃) sulamispisteen. Sähköstaattinen pulssienergia voi tuottaa paikallista lämpöä, joten lampun ja IC-vian suora hajoaminen. Tämä vika esiintyy myös silloin, kun jännite on pienempi kuin väliaineen rikkoutumisjännite. Tyypillinen esimerkki on, että ledit ovat PN-liitoksista koostuvia diodeja, joissa jakajan ja emäksen välinen erittely aiheuttaa nykyisen vahvistuksen jyrkän laskun. Staattinen sähkö ei välttämättä vahingoita itse LEDiä tai käyttöpiirin jokaista IC: tä. Nämä mahdollisesti vaurioituneet komponentit näkyvät yleensä käytön aikana, joten vaikutus näytön elämään on kuolemaan johtava.