Led-näytön virkistystaajuus ja harmaatason analyysi

- Jun 24, 2019-

Sisäohjattujen näyttönäyttöjen kehittämisen ja soveltamisen ansiosta LED-näyttönäyttöjä voidaan käyttää laajalti komentokeskuksissa, seurantakeskuksissa ja jopa lähetysstudioissa. Voivatko nämä näytöt LED-näyttöjärjestelmän yleisestä suorituskyvystä vastata käyttäjien tarpeisiin? Voiko näillä LED-näytöillä näkyvät kuvat vastata ihmisen silmää? Voivatko nämä LED-näytöt kestää kameran eri ikkunaluukkuja? Kameran eri kulmien testaus? Tämä on ongelma, että led-näytön on vastattava tarpeeseen harkita, seuraava voimakas väri vaikuttaa useiden tekijöiden (mukaan lukien virkistystaajuuden, harmaatason jne.) LED-näyttövaikutukseen analyysin tekemiseen.

Näytön päivitysnopeus (visuaalinen virkistystaajuus)

"Visuaalinen virkistystaajuus" tarkoittaa näytön päivityksen nopeutta, joka ilmaistaan yleensä hertteinä (Hz). Yleisesti ottaen visuaalinen virkistystaajuus on yli 3000 Hz, joka on tehokas LED-näyttö. Mitä korkeampi visuaalinen virkistystaajuus, sitä vakaampi kuva näyttää ja mitä pienempi visuaalinen välkkyminen. LED-näytön alhainen "visuaalinen virkistystaajuus" vaikuttaa vaakasuoriin vaakasuuntaisiin juoviin kameran ja valokuvan lisäksi. Samanaikaisesti kymmenien tuhansien sipulien kaltaiset kuvat vilkkuvat samanaikaisesti, mikä voi aiheuttaa epämukavuutta, kun ihmisen silmä katselee. Jopa vahingoittaa silmiä.

Vaikka ihmisen silmässä 60 Hz: n tai enemmän visuaalista virkistystaajuutta on pidetty jatkuvana kuvana, sitä suurempi on visuaalinen virkistystaajuus, sitä vakaampi näytetty kuva, sitä vähemmän ihmisen silmä tuntuu väsymältä. Nykypäivän laadukkaassa videossa, jotta saat yksityiskohtaisemman kuvan, kuten upean toiston tai lähikuvauksen, ne kaikki kuvaavat nopeudella 1 000 Hz tai enemmän sekunnissa. Tällä hetkellä myös valokuvatun LED-näytön kohdalla on suuri haaste pystyä esittämään jatkuva kuva (ei mustaa skannauslinjaa) tai jatkuva värimaalaus nopean suljimen alla.

Led-näyttö harmaa-asteikko

”Harmaasävy” viittaa eri värien värihierarkiaan pimeimpien ja kirkkaimpien värien välillä ja vaihtelee. Yleensä harmaasävy on yli 14 bittiä eli vähintään 16 384 väritasoa tai enemmän. Tehokas LED-näyttö. Jos harmaiden tasojen määrä on riittämätön, väritaso on riittämätön tai gradientin väritaso ei ole riittävän sileä, eikä elokuvan väriä voida näyttää kokonaan. LED-näytön vaikutus vähenee huomattavasti. Joitakin heikosti suorituskykyisiä LED-näyttöjä voidaan havaita selkeällä värin jakautumisella 1/500-sulkimen alle. Jos nostamme suljinaikaa esimerkiksi 1 / 1000s tai 1 / 2000s, tilanne on vieläkin selvempi.

Mikä vaikuttaa led-näytön virkistystaajuuteen ja harmaaseen tasoon?

Tiedämme useita LED-näytön ydinkomponentteja, kuten LED-kytkentävirtalähde, LED-ajurin siru, LED-lampunhelmi jne. LED-näytön virkistystaajuuden ja harmaatason osalta LED-ohjainpiiri määrittää suoraan LED-näytön visuaalisen virkistystaajuuden. , harmaiden tasojen suorituskyky. Nykyisistä LED-ajurin siruista uusin tekniikka on "ScrambledPWM (S-PWM) -teknologia", joka on tekniikka, joka parantaa perinteistä pulssinleveysmodulaatiota (PWM), joka levittää yhden kuvan aikaa. Näyttöön lisätään useita lyhyitä ajoaikoja visuaalisen päivitysnopeuden lisäämiseksi. Lisäksi LED-ajuripiirien uuteen sukupolveen rakennettu S-PWM-tekniikka voi keskittää kehysten lukumäärän kehystä kohti (LED-valot ON-tilassa → LED-valo pois päältä), ja se jakautuu tasaisesti useisiin lukuihin. Ja jokainen rikkoutunut alikvootti voi ylläpitää On / Off-suhdetta ennen kuin alkuperäinen ei ole rikki.

S-PWM-tekniikka tarjoaa erilaisia laskentamuotoja, joten kuvan virkistystaajuutta voidaan kasvattaa jopa 64 kertaa. Jos siirryt S-PWM: ään kuvan virkistystaajuuden parantamiseksi, voit helposti lisätä visuaalista virkistystaajuutta 64 kertaa ja saavuttaa 4 800 Hz tai enemmän alhaisen tilauskellon (kuten 5MHz) avulla. Verrattuna yleiseen videon virkistystaajuuteen, joka on vähintään 10 kertaa suurempi, se voi myös välttää korkean taajuuden sähkömagneettisia häiriöitä (EMIissue), ylijännitevirtaa (ylijännite) ja alijännitteen ylijännitettä (Undershoot).

S-PWM-ajuripiirin LED-näyttö valokuvataan digitaalikameran suurella nopeudella, ja vaakasuorat mustat skannauslinjat ja laastarin jakelu eivät ole vielä läsnä. Sen visuaalinen virkistystaajuus ja harmaataso ylittävät paljon LED-näyttöä perinteisillä kytkentätyyppisillä ajokortilla.

Laadukas LED-ajurisiru, jossa on sisäänrakennettu S-PWM-tekniikka, virkistystaajuus on jopa 3840Hz, harmaa taso voi nousta 16 bittiä, ja kamera on nopeaan suljimeen ja vaakasuuntainen musta skannauslinja ja värilohkon jakelu tulee näkyviin.