Miten LED-näytön valon pilaantuminen voi rikkoutua?

- Jul 09, 2019-

LED-näytön valon turva-analyysi


1. Optinen turvallisuusluokitus


Yleisesti ottaen optinen turvallisuus voidaan jakaa kahteen seuraavaan ryhmään, nimittäin valo- ja valoherkkyyteen.


photobiosafety


Tämäntyyppistä valoturvallisuutta tutkitaan pääasiassa ultravioletti-, infrapuna-, sinisen ja näkyvän valonsäteilyn vaurioitumisella ihmiskudoksille. Yleiset fotobiologiset vaarat käsittävät lähinnä ihmisen iholle ja silmille aiheutuvan valokemiallisen ultraviolettivahingon vahingoittumisen, ihmisen verkkokalvon sinisen valon vahingon, silmiin kohdistuvan infrapuna-sidoksen vahingon ja ihon valon ja lämmön vahingon.


Kaikki kehossa olevat aistinelimet, silmät ovat tärkein osa a: ta, sen kyky korjata itsensä on suhteellisen heikko, kun ulkoinen optinen säteily aiheuttaa peruuttamattomia silmävaurioita, vaikka näkyvä valo todennäköisesti vahingoittaa ihmisten silmät , kuten lyhyempi aallonpituus sininen valo voi aiheuttaa verkkokalvon fotoreseptorisolujen vaurioita, vakavia, kun ne voivat aiheuttaa pigmentin epiteelifunktion hajoamista, ja kuten säteilytyksen suuri lujuus voi johtaa verkkokalvon lämpövahinkoon.


Sekoita valoon


Häiriövalo voidaan jakaa kahteen muotoon: suoruus ja epäsuoruus. Jälkimmäinen viittaa ongelmaan, joka johtuu valon heijastumisesta kohteen pinnalle, joka ei näy suoraan näkökentässä.


Tutkimalla joitakin LED-näyttövalmistajia Kiinassa, havaitaan, että LED-näytön suurin kirkkaus on 6 000 ~ 8 000 CD / m2, joka ei saavuta valoturvallisuusongelman pienintä kirkkautta. Siksi LED-näyttö ei aiheuta fotobiologista haittaa, kuten sinistä valoa haittaa ihmisen verkkokalvolle. Tämän vuoksi seuraava voimakas väritarkennus LED-näytön häiriövalon ongelman analyysiin.


2. LED-näytön häiriövalon syyt


Heidän omat syyt


LED-näytöille on ominaista suuri kirkkaus. Jos näytön kirkkausteho saavuttaa 8000 CD / m2 pimeässä yössä, se aiheuttaa vakavia valo-häiriöitä.


Aseta syy


Mitä lähempänä tarkkailijan ja näytön välistä etäisyyttä, tai sitä suurempi on vastakkainen kulma, joka muodostuu tarkkailijan ja näytön sijainnista, tai mitä enemmän samankaltainen on tarkkailijan näkökentän suunta ja näytön suunta, vakavampi häiriövalo syntyy.


Valaistuksen syyt


Ympäristön valaistuksessa on suuri ero päivän ja yön välillä, mikä johtaa siihen, että LED-näyttö on sama kirkkaus, joka tuottaa erilaisia häiriötasoja eri ajanjaksoissa.


Tarkkailijan syy


Eri ikäisten, ammattien, terveysolosuhteiden ja psyykkisten tunteiden tarkkailijat tuntevat erilaiset häiriövalot. Esimerkiksi tarkkailija, joka altistuu usein valoherkistimille tai kärsii silmäsairauksista, on herkempi valolle.


Syy sisällön näyttöön


Jos näytössä näkyvä kuvasisältö muuttuu liian nopeasti, se aiheuttaa helposti epämukavuutta tarkkailijalle. Värin kirkkaus on liian korkea, siirtymä on tylsä, voi myös aiheuttaa silmien epämukavuutta.


Arviointikriteerien syyt


Näyttöä käytetään monissa paikoissa, kuten tieliikenteessä, kaupallisella alueella, asuinalueella jne. Paikan erilaisen luonteen vuoksi sen häiriövalon arviointikriteerit ovat myös erilaisia.


Ympäristönäkökohdat


Ympäristöolosuhteet vaikuttavat merkittävästi valon häiriöön näytöllä. Jos ympäristöolosuhteet ovat suhteellisen huonot, kuten sumu, pöly, sumu, sade, tuuli ja muut sää, se vaikuttaa ihmisten näkemykseen valon häiriöistä näytöllä. Ihmisen silmät ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta aiheuttavat epätarkkoja arviointistandardeja ja vaikuttavat arvioinnin objektiivisuuteen.


Ratkaisu LED-näyttövalon saastumisen ongelmaan


LED-näytön korkea kirkkaus on tärkeä syy valon pilaantumiseen. Valon saastumisen ongelman tehokkaaksi ratkaisemiseksi voidaan käyttää seuraavia turvallisuussuojamenetelmiä.


1, luota ympäristöön säätääksesi kirkkautta


Säädä ihmisten silmien kirkkautta mukavasti


Näytön ympäristön valon voimakkuuden mukaan LED-näytön yleinen kirkkaus säädetään siten, että näyttö on selkeä ja välttää häikäisevää ja silmiinpistävää huonoa visuaalista kokemusta. Tutkimuksen mukaan, jos ihmisen silmä on tottunut 800 CD / m2: n ympäristön kirkkauteen, ihmisen silmän kirkkaus on 80 ~ 8000 CD / m2. Siksi LED-näytön pitäisi luottaa ympäristöön säätääksesi kirkkautta ja ottaa käyttöön ympäristön kirkkaudenvalvontalaitteet, jotta saadaan luotettava perusta kirkkauden säätöön, jotta näytön kirkkautta voidaan säätää ihmisten silmien miellyttävään valikoimaan . Yön aikana näytön kirkkautta tulisi säätää alle 10 kertaa ympäristön kirkkaudesta.


Esittele kirkkauden säätöstandardi


Monet ulkona olevat näyttöruudut ovat liian kirkkaita yöllä, mikä aiheuttaa vakavaa valaistusta ja vaikuttaa jossain määrin ympäröivien asukkaiden elämään. Tätä varten asiaankuuluvien yksiköiden tulisi ottaa käyttöön näytön näytön kirkkauden säätöstandardit, vahvistaa valon pilaantumisen ehkäisemistä ja valvontaa, vaatia näyttöyksiköitä säätämään kirkkaustehoa aktiivisesti ympäristön kirkkauden mukaan ja kieltämään tiukasti korkean kirkkauden ja vahva valo pimeissä öissä.


2. Leikkaa sininen valo


Eri aallonpituuksien valo tuo ihmisen silmiin erilaisia visuaalisia havaintoja. Ihmisen silmien havainnon monimutkaisuuden vuoksi on vaikeaa heijastaa ihmisen silmien valontunnistusta kirkkauden mittausstandardin kautta. Siksi voidaan ottaa käyttöön säteilyn määräindeksi, joka arvioi näkyvän valon turvallisen energialähteen. Kun mitataan valon vaikutusta ihmisen silmiin, ihmisen silmien sinisen valon luminanssikuvaus ei riitä. Sen sijaan otetaan käyttöön säteilyn mittauslaitteet, jotka heijastavat objektiivisesti sinisen valon tehon vaikutusta visuaaliseen havaintoon mittauslaitteilla mitattujen tietojen kanssa. LED-näytönvalmistajat varmistavat, että näyttö toimii sinisen valon tuotannon asianmukaisen pienentämisen perusteella, jotta vältetään silmien epämukavuus.


3. Valon leviämisen hallinta


LED-näytön valon kohtuullinen järjestely, joka kattaa ihmisen silmien visuaalisen mittakaavan, jakaa näytön tasaisen valon energian tasaisesti, jotta näytön paikallinen voimakas valo-ongelma vältetään. Tämä edellyttää, että valon säteilytyksen suunta ja mittakaava on rajoitettava tiukasti LED-näytön tuotannossa, jotta LED-näytön valaistusta voidaan hallita tehokkaasti.


4. Nopea suojausmenetelmä


LED-näyttölaitteiden käyttöohjeessa on esitettävä varotoimenpiteet turvallisuuden suojaamiseksi, ja LED-näytön kirkkauden oikean säätömenetelmän on oltava korostettuna, ja mahdollinen vahinko, joka aiheutuu pitkän aikavälin suorasta silmäkosketuksesta näytön kanssa, on selitettävä selvästi . Jos näytön kirkkauden automaattinen säätöjärjestelmä ilmestyy toimintahäiriölle, voi säätää kirkkauden säätämisen manuaalisesti. Samalla on välttämätöntä popularisoida valonsäteilyn turvallisuussuojatoimenpiteitä yleisön itsepuolustuskyvyn parantamiseksi. Jos esimerkiksi et pysty katsomaan suoraan näyttöön pitkään aikaan, yritä välttää silmien keskittämistä näytön yksityiskohtiin ja välttää kirkkaita visuaalisia paikkoja, jotka johtuvat LED: n pitoisuudesta alustassa. Vaikeissa tapauksissa se voi jopa aiheuttaa verkkokalvon palovammoja.


5. Paranna tuotteen suorituskykyä ja laatua


LED-näytön tuotteiden suorituskyvyn varmistamiseksi on tarpeen vahvistaa tuotteiden kirkkauden havaitsemista sisä- ja ulkotiloissa. Sisävalvontaprosessin aikana henkilökunnan tulisi käyttää pimeää aurinkolaseja, joiden kirkkauden vaimennus on 2–4 kertaa, ja tarkkaillaan, onko näytön yksityiskohdissa ongelma lähietäisyydellä. Ulkoilmaisinprosessissa henkilökunnan tulee käyttää pimeitä aurinkolaskeja, joiden vaimennus on 4-8 kertaa. Erityisesti pimeissä olosuhteissa työntekijöiden on käytettävä turvavälineitä altistumisen välttämiseksi voimakkaalle valolle.


Esittele kehittynyttä teknologiaa


LED-näyttöruutu eri ajanjaksoissa, ympäristön kirkkauden eri sijainnit vaihtelevat merkittävästi. Kun näytön kirkkausteho ylittää 60% ympäristön kirkkaudesta, se aiheuttaa epämukavuutta ihmisen silmille ja aiheuttaa valosaastetta. Siksi LED-näyttö on varustettava ulkona olevan kirkkauden hankintajärjestelmällä, jolla kerätään ympäristön kirkkaus reaaliajassa ja lähetetään ympäristön kirkkaustiedot keskusohjaushuoneeseen, joka laskee automaattisesti näytön sopivimman lähdön kirkkauden vastaanotetun tiedon tiedot ja ota se kirkkauden säätämisen perustaksi.


Lisäksi LED-näytössä tulisi ottaa käyttöön monitasoinen harmaasävykorjaustekniikka, jolla parannetaan tavallisen 8-bittisen värinäytön jäykkä värinmuutos, jotta vältetään voimakas epämukavuus ihmisen silmiin. Monitasoisen harmaasävykorjausteknologian tuella alkuperäisen näyttöjärjestelmän värinäytön tasoa voidaan nostaa 14 bitiin, jotta pehmeä väri siirtyy silmiin ja vähentää valon stimulointia silmiin.


johtopäätös


Ennen kaikkea, LED-näyttö valonlähteenä, se väistämättä näkyy käynnissä turvallisuuden ja valon pilaantumisen, jotta tehokkaasti estää LED-näyttö vahingoittaa ihmiskehoa, olisi perustuttava kattavan analyysin turvallisuus valo, ottaa toteutettavissa olevat toimenpiteet LED-näytön valon pilaantumisen poistamiseksi, joka voi lisäksi taata ihmisten terveyden takaamisen, auttaa laajentamaan LED-näyttöä.