Etupalvelun LED-näyttövalmistajien täytyy hypätä ulos kilpailusta yhden tuotteen osalta aiemmin

- Jan 25, 2019-

Tällä hetkellä huippuluokan etupalvelun LED-näyttömarkkinoilla, Front Service LED Display -tuotteiden valmistajilla on oltava syvä altistuminen markkinoille ja ymmärrettävä markkinoiden todelliset tarpeet: onko asiakas valinnut tuotteita hinnan takia tai valitse tuotteita tuotemerkin takia tai koska innovaation, teknologian tunne ja muut tekijät? Mikä on huippuluokan asiakaskunta, mikä on eniten huolta tuotteesta tai tuotemerkistä? Mikä saa heidät tuntemaan olonsa helpoksi?

Kiinan etupalvelun LED-näyttövalmistajien edessä on edelleen monia haasteita. Huippuluokassa on välttämätöntä luottaa arvoon perustuviin tuotteisiin tuotemerkin vaikutuksen saavuttamiseksi, ja sitten pakottaa tuoteinnovaatio ja iterointi tuotemerkin kautta. Loppujen lopuksi meidän on rakennettava kahdenarvoinen "arvotuotteiden + arvomerkkien" järjestelmä, joka vastaa käyttäjien tarpeita. Keskeinen voima on hyvin yksinkertainen: ensinnäkin olla vahva tuote, toiseksi suuri brändi, ja sitten laajentaa tuotteen ja tuotemerkin paksuutta ja arvoa ja käyttää tuotetta antamaan terminaalille uusi ymmärrys omaa tuotemerkkiä.

Edessä kasvava ja jatkuvasti muuttuva markkinoiden kysyntä, Front Service LED Display valmistajien on hypätä pois yksittäisten tuotteiden kilpailua aiemmin, ja jopa välttää high-end markkinakilpailu tulla toinen low-end markkinahinta sota , high-end-markkinat, sillä kaikki Kiinan etupalvelun LED-näyttövalmistajat ovat upouusi taistelukenttä, ja ne ovat uusi lähtökohta. Erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla on omat puutteensa huippuluokan markkinoilla, niiden on aloitettava uudelleen ja nopeutettava niiden aloittamista. Voiton hedelmä!