Neljä LED-näytön osaa studiossa

- Apr 23, 2020-

LED-näytöt ovat yhä suositumpia televisiostudioissa. TV-näyttöjen vaikutus vaihtelee kuitenkin suuresti LED-näyttöjen käytön aikana. Jotkut näytöt ovat kirkkaita ja selkeitä alusta loppuun; jotkut ovat pieniä ja etäisesti kaukaa katsottuna Huomioon tulisi kiinnittää useita aiheita LED-näyttöjen valinnassa ja käytössä.


Ammusetäisyyden tulisi olla sopiva

Kuten edellä mainittiin pisteen sävelkorkeudesta ja täyttökertoimesta, sopiva kuvausetäisyys LED-näytöille, joilla on erilainen pistekorotus ja erilaiset täyttökertoimet, on erilainen. Kun otetaan esimerkiksi LED-näyttö, jonka pisteväli on 4. 25 mm ja täyttökerroin 60%, valokuvan ja näytön välinen etäisyys on sopivampi 4 - 10 metriä, jotta ihmisiä ampuessasi saadaan parempi taustakuva. Jos henkilö on liian lähellä näyttöä, lähikuvaa kuvattaessa tausta näyttää rakeiselta, ja myös muran tuottaminen on helppoa.


Pistevälin tulisi olla mahdollisimman pieni

Pisteväli on etäisyys LED-näytön vierekkäisten pikselien keskipisteiden välillä. Mitä pienempi pisteväli, sitä enemmän pikseliä yksikköä kohti yksikköä on, sitä suurempi resoluutio on, sitä lähempänä ampumaetäisyys voi olla, sitä tietysti, sitä kalliimpi hinta. Kotimaan televisioasemien studioissa käytettyjen LED-näyttöjen pisteväli on tällä hetkellä enimmäkseen 6-8 mm. On välttämätöntä tutkia signaalilähteen ja pisteenkorkeuden välinen suhde huolellisesti ja pyrkiä saavuttamaan tasainen resoluutio ja saavuttamaan pisteestä pisteeseen -näyttö hyvän vaikutuksen saavuttamiseksi.


Värilämpötila tulisi säätää

Kun studio käyttää taustavalona LED-näyttöä, sen värilämpötilan tulisi olla yhdenmukainen studiossa olevien valojen värilämpötilan kanssa, jotta värien toisto kuvaamisessa olisi tarkka. Ohjelman tarpeiden mukaan studion valaistus käyttää toisinaan 3200 K matalan värilämpötilavalaisinta, joskus 5600 K korkeavärisen lämpötilan lamppuja, ja LED-näyttö on säädettävä vastaavaan värilämpötila tyydyttävien kuvaustulosten saamiseksi.


Varmista hyvä ympäristö

LED-näytön käyttöikä ja vakaus liittyvät läheisesti käyttölämpötilaan. Jos todellinen käyttölämpötila ylittää tuotteen määritellyn käyttöalueen, sen käyttöikä ei vain lyhene, vaan myös tuote itse vaurioituu vakavasti. Lisäksi pölyvaaraa ei voida sivuuttaa. Liian paljon pölyä heikentää LED-näytön lämpöstabiilisuutta tai jopa aiheuttaa sähkövuotoja. Vakavissa tapauksissa se aiheuttaa uupumista; pöly imee myös kosteutta, mikä syövyttää elektronisia piirejä ja aiheuttaa oikosulkuongelmia, joiden vianmääritys ei ole helppoa.


LED-näytössä ei ole ompeleita, mikä voi tehdä kuvan täydellisemmäksi; pienempi energiankulutus, vähemmän lämpöä, energiansäästöä ja ympäristönsuojelua; sillä on hyvä johdonmukaisuus, mikä voi varmistaa kuvan valinnanvapauden; kaapin koko on pieni, mikä on kätevä taustanäytölle muodostaa tasainen muoto. Värivalikoima on suurempi kuin muilla näyttötuotteilla; Sen etuna on parempi heikko heijastava ominaisuus, ja sillä on korkea toimintavarmuus ja alhaiset käyttö- ja ylläpitokustannukset tulevaisuudessa.


Tietysti myös LED-näyttöjä, joilla on niin monia etuja, on käytettävä hyvin, jotta niiden edut näkyisivät täysimääräisesti. Siksi, jotta LED-näyttöjä voidaan käyttää televisio-ohjelmissa, meidän on valittava sopivat LED-näytöt ja ymmärrettävä niiden ominaisuudet perusteellisesti. Studio-olosuhteet, ohjelmamuodot ja vaatimukset valitsevat taustana tekniset tuotteet, jolloin nämä uudet tekniikat voivat maksimoida hyötynsä.