Lyhyt analyysi LED-taustavalon, LED-näytön ja OLED-näytön eroista

- May 27, 2019-

LED-taustavalo viittaa LED-valon (valoa lähettävän diodin) käyttöön nestekidenäytön (LCD) taustavalona, ja LED-taustavalon näyttö on vain nestekidenäytön (LCD) taustavalo perinteisestä CCFL-kylmästä valosta (samanlainen loisteputkivaloon) (LED-valo). Nestekiteiden kuvantamisperiaatetta voidaan yksinkertaisesti ymmärtää siten, että ulkoisten jännitteiden ACTS aiheuttama nestekiteiden molekyylinen poikkeama porttina taustavalon lähteen lähettämän valon läpinäkyvyyden estämiseksi ja sitten valo heijastuu värisuodatinlevyille eri värejä kuvan muodostamiseksi.


Taustavalon moduulin siirtyminen CCFL: stä LEDiin voi tuoda paljon etuja, kuten näytön yhtenäisemmän kirkkauden, tuotteen pienemmän virrankulutuksen, ohuemman ja muodikkaamman ulkonäön. W-led (valkoinen LED) taustavalo on kuitenkin laajalti käytössä markkinoilla tällä hetkellä. Itse asiassa tämä taustavalo korvaa vain valoiset komponentit, ja näytön tehon parantaminen on hyvin heikko tai edes parantunut. Rgb-johtoinen (kolmivärinen LED), joka voi parantaa nestekidenuotteiden näyttövaikutusta merkittävästi, mutta samalla sillä on korkeat tuotantokustannukset, joten sitä käytetään korkeatasoisissa LCD-televisioissa. Tällä hetkellä yritysten mainitsema LED-näyttö viittaa näyttötuotteisiin, joissa on valkoinen LED-taustavalo, ja tavallisen LCD-näytön ero on taustavalon lähteen muuttaminen.


LED-näyttö on asetettu mikroelektroniikkateknologiaan, tietotekniikkaan ja tietojenkäsittelyyn yhdessä, ja sen värikäs, laaja dynaaminen alue, korkea kirkkaus, pitkä käyttöikä, vakaa ja luotettava työ ovat nykyisin yleisin näytön median etu. on laajalti käytetty suurissa aukioissa, kaupallisessa mainonnassa, urheilupaikoissa, tiedon levittämisessä, tiedotteiden julkaisemisessa, arvopaperikaupassa jne. voi vastata erilaisen ympäristön tarpeisiin.


LED-näyttö on eräänlainen näyttötila, joka ohjaa puolijohde-valoa lähettävää diodia, joka suunnilleen näyttää siltä, että se koostuu useista punaisista valoa lähettävistä diodeista, riippuen merkkivaloista. Näyttö, jossa näytetään tekstiä, grafiikkaa, kuvia, animaatioita, lainausmerkkejä, videota, videosignaaleja ja muuta tietoa.


OLED-näyttöä pidetään uuden sukupolven koneen näyttölaitteiden sovellustekniikan erinomaisina ominaisuuksina, kuten itsevalaisuna, ei tarvita taustavaloa, suurta kontrastia, ohutta paksuutta, laajaa katselukulmaa, nopeaa vastetta, joustavaa paneelia varten, laaja käyttöalue, yksinkertainen rakenne ja valmistusprosessi jne.


OLED tarkoittaa orgaanista valoa lähettävää diodia (OLED). Itse asiassa tämä luminesenssiperiaate löydettiin jo vuonna 1936, mutta vasta kodak-yritys käynnisti OLED-kaksikerroksisen laitteen vuonna 1987, että OLED houkutteli ihmisten huomion eräänlaisena kaupallisena ja erinomaisena taulutelevisioteknologiana. Tällä hetkellä OLED-tutkimus- ja kehitystyöhön ja tuotantoon osallistuu yli 100 tutkimusyksikköä ja yritystä, mukaan lukien nykyiset näytön jättiläiset markkinoilla, kuten samsung, LG, philips, SONY ja muut yritykset. Kaiken kaikkiaan OLED: n teollistuminen on alkanut, joista monokromaattiset, moniväriset ja värilaitteet ovat saavuttaneet massatuotannon tason, ja suurikokoiset täysväriset laitteet ovat edelleen tutkimus- ja kehitysvaiheessa, mutta niiden tuottavuus on edelleen alhainen .


Monet netizensit yhdistävät OLEDin LED-taustavaloihin, jotka valmistajat ovat paljon hyped. Itse asiassa OLED ja LED-taustavalo ovat täysin erilaisia näyttötekniikoita. OLED-valoa tuottavat diodit (oleds) säteilevät valoa punaisena, vihreänä, sinisenä ja valkoisena yksivärisenä tai täysvärinä kuljettamalla itse orgaanista kalvoa sähkövirralla. OLED on siis erilainen CRT-, LED- ja LCD-tekniikka, joka on uuden valoisuuden periaate.


LED-näyttö koostuu LED-pistematriisista ja LEDPC-paneelista, punaisen, sinisen, valkoisen, vihreän LED-valon kautta tekstiä, kuvia, animaatioita, videoita, sisältöä voidaan muuttaa milloin tahansa, jokainen komponentti on modulaarinen rakenne. näyttölaite. Perinteinen LED-näyttö koostuu yleensä näyttömoduulista, ohjausjärjestelmästä ja virtalähteestä. Näyttömoduuli koostuu LED-valoista koostuvasta hilasta, joka vastaa valonäytöstä. Ohjausjärjestelmä voi tehdä näytöstä tekstin, kuvan, videon ja muun sisällön ohjaamalla vastaavan alueen valoa ja pois päältä. Yksivärisiä ja kaksivärisiä näyttöjä käytetään pääasiassa tekstin toistamiseen. Täysvärinen LED-näyttö ei voi pelata vain tekstiä, kuvaa, animaatiota, vaan myös videota ja muita muotoja.


Tällä hetkellä sitä käytetään laajalti yleisön, yksinkertaisen käytön, pitkän käyttöiän, energiansäästön ja ympäristönsuojelun kannalta kaikkialla maailmassa. Yleensä LED-näyttö, LED-taustavalo ja OLED ovat kolme täysin erilaista kuvantamistekniikkaa.